Україна 1 лютого долучиться до конвенції ПанЄвроМед, яка збільшить експорт в ЄС

Середа, 20 грудня 2017, 19:49

Україна вже з 1 лютого 2018 року набуде повноправної участі у конвенції Пан-Євро-Мед, яка розширить експорт не лише до ЄС, але й на ринки третіх країн.

Про це повідомляється на сайті Мінекономрозвитку України.

"Сьогодні, 20 грудня, інструмент про приєднання України до Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження передано до Депозитарію Конвенції – Генерального Секретаріату Ради ЄС. Таким чином, Україна набуде повноправної участі у Конвенції вже з 1 лютого 2018 року", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, конвенція Пан-Євро-Мед - це інструмент, розроблений Європейським Союзом для співпраці зі своїми торговельними партнерами, а також останніх між собою.

Участь України у конвенції сприятиме створенню умов для спрощення торгівлі і збільшенню українського експорту. Це також дозволить розширити присутність наших товарів на ринках третіх країн, з якими укладені угоди про вільну торгівлю, а саме ЄС, ЄАВТ, Чорногорія, Молдова та Македонія.

"Українським товарам буде розширено доступ на ринки 42 країн та територій, що диверсифікує експорт з України. Також, процес приєднання до Конвенції дає можливість бізнесу вже сьогодні планувати свою діяльність на перспективу", - прокоментувала торговий представник України Наталія Микольська.

Частка українського експорту до країн-учасниць Пан-Євро-Мед вже зараз складає понад 50%, з них 40% - до країн ЄС.

Нагадаємо, 30 листопада 2017 року президент України Петро Порошенко підписав закон про приєднання України до конвенції Пан-Євро-Мед, яка розширить обсяг безмитного експорту до ЄС товарів, вироблених в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.