Лавров очікує, що ЄС перестане йти на поводі у країн-русофобів

Неділя, 24 грудня 2017, 13:20

Глава МЗС Росії Сергій Лавров розраховує, що ЄС перестане йти на поводі у країн-русофобів у вибудовуванні відносин з Москвою.

Про це він заявив в інтерв'ю кіпрській газеті "Сімеріні", текст якого опублікований на сайті МЗС РФ.

"Очевидно, що розкручена Євросоюзом під тиском США санкційна спіраль завдала серйозної шкоди зв'язків між нашими державами. Ми цінуємо позицію Кіпру, який виступає за якнайшвидшу нормалізацію російсько-єесівських відносин", - сказав Лавров

За його словами, в Москві відомо, що в політичних і особливо в ділових колах країн ЄС все частіше звучить невдоволення такою ситуацією.

"Питання про те, наскільки чути голос тих же кіпріотів і інших прагматично налаштованих європейців в єесівському Брюсселі, слід, мабуть, ставити представникам європейських структур. Москва сподівається, що в Євросоюзі подолають інерцію мислення, знайдуть в собі сили відмовитися від вибудовування російської політики за принципом "найменшого спільного знаменника", перестануть йти на поводі у нечисленної, але агресивної групи країн-русофобів, які розігрують антиросійську карту для вирішення вузькокорисливих завдань ", - сказав Лавров.

Як повідомлялося, 21 грудня Рада ЄС вирішила продовжити секторальні економічні санкції проти Росії до 31 липня 2018 року.

Це рішення було прийняте після того, як на саміті ЄС президент Франції Еммануель Макрон і кацлерка Німеччини Ангела Меркель повідомили про стан виконання Мінських угод і констатували, що вони і досі не виконані. Через це було прийняте політичне рішення про продовження санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.