Суд ЄС заборонив реєстрацію планшету Xiaomi MI PAD за скаргою Apple

Вівторок, 5 грудня 2017, 11:31

Суд ЄС за скаргою американська компанія Apple заборонив реєстрацію словесного знаку "MI PAD" китайської компанії Xiaomi як торгової марки ЄС стосовно електронних пристроїв.

Про це йдеться у рішенні Суду ЄС (General Court of the European Union).

Зазначається, що у 2014 році китайська компанія Xiaomi, що спеціалізується на електроніці та мобільних телефонах, подала заявку у Відомство з інтелектуальної власності ЄС (EUIPO) для реєстрації словесного знаку "MI PAD" як торгової марки ЄС стосовно електронних пристроїв.

Однак, американська компанія Apple у відповідь подала протест щодо реєстрації цього знаку, посилаючись на свою колишню торгову марку "IPAD", зареєстровану щодо ідентичних або подібних товарів та послуг.

У 2016 році Відомство з інтелектуальної власності ЄС підтримало у цьому питанні компанію Apple, однак компанія Xiaomi, будучи незадоволеною рішенням, подала позов до Суду загальної юрисдикції ЄС про скасування цього рішення.

"Сьогоднішнім рішенням Суд ЄС відхилив позов Xiaomi та підтвердив, що знак "MI PAD" не може бути зареєстрованим як торгова марка ЄС", - йдеться у повідомленні.

Так, суд підтвердив висновки EUIPO, що на візуальному рівні ці два словесні знаки є дуже подібними - IPAD повністю відтворюється в MI PAD. Обидва ознаки збігаються з послідовністю букв та відрізняються лише наявністю додаткової літери "М" на початку "MI PAD".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.