Apple цього тижня оскаржить рішення ЄК щодо повернення 13 млрд євро Ірландії

Понеділок, 19 грудня 2016, 12:07

Компанія Apple цього тижня планує подати апеляцію на рішення Європейської комісії, яке зобов’язує американську корпорацію повернути Ірландії 13 млрд євро несплачених податків.

Про це повідомляє ВВС.

Європейська штаб-квартира Apple знаходиться в Ірландії, де стандартна ставка корпоративного податку становить 12,5%.

Єврокомісія у серпні заявила, що Ірландія дозволила компанії платити значно менше податків, ніж іншим підприємствам, Apple фактично заплатила не більше 1% податків.

Головний юрисконсульт компанії Apple Брюс Сьюелл заявив, що Єврокомісія не взяла до уваги податкові заходи запроваджені ірландською владою.

"Apple не має жодних таємниць у тому що стосується закону. Apple - це зручна мішень, тому що вона генерує багато заголовків", - сказав Сьюелл.

Міністерство фінансів Ірландії в понеділок зробило різко заяву про те, що Єврокомісія "неправильно зрозуміла наведені у справі факти і ірландські закони".

"Ірландія не надавала сприятливого податкового режиму для Apple – податок було сплачено в повному обсязі було і без державної допомоги. Ірландія не укладає угод з платниками податків", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, Єврокомісія визнала податкові пільги, які були надані компанії в Ірландії протягом 2003-2014 років, незаконними.

Встановлено, що Apple платила корпоративний податок в розмірі не більше 1%, тоді як середній показник для інших компаній в Ірландії складає 12,5%.

Комісія зобов'язала Apple відшкодувати уряду країни податкові субсидії на суму до 13 млрд євро плюс відсотки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.