Глави МЗС РФ і Угорщини розкритикували "українізацію" освіти в Україні

П'ятниця, 8 грудня 2017, 10:13

Глава МЗС РФ Сергій Лавров зі своїм угорським колегою Петером Сійярто висловили стурбованість з приводу "українізації" освіти в Україні.

Про це йшлося під час їхньої розмови на полях Ради міністрів ОБСЄ у Відні, йдеться у повідомленні МЗС РФ.

"Сергій Лавров і Петер Сійярто обмінялися думками з актуальних міжнародних проблем. У контексті врегулювання кризи в Україні виражена серйозна заклопотаність проведеною Києвом політикою "українізації" освіти, її згубним впливом на стан національних меншин", - йдеться у повідомленні.

У своєму виступі на Раді міністрів ОБСЄ Лавров також критикував український закон про освіту, заявляючи про обмеження прав "мільйонів російськомовних українців".

Нагадаємо, 25 вересня президент Порошенко підписав закон "Про освіту", яким в Україні запроваджується 12-річна середня освіта. Документ передбачає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова - українська.

У Польщі, Румунії, Угорщині, Греції, Болгарії висловили стурбованість у зв'язку з нормами цього закону, що стосуються мови навчання представників національних меншин України.

Зокрема, уряд Угорщини заявив, що блокуватиме всі подальші рішення Євросоюзу, спрямовані на зближення ЄС з Україною через закон "Про освіту", а також блокуватиме євроатлантичну інтеграцію України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.