Мін'юст звертається до G7 через тиск з боку НАБУ

П'ятниця, 8 грудня 2017, 15:30

У Міністерстві юстиції України заявляють про тиск, який чинить на них Національне антикорупційне бюро (НАБУ), і звертаються із заявою до послів країн "Великої сімки" (G7) і Міністерства юстиції США.

Про це заявила перший заступник глави Мін'юсту Наталія Бернацька, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми також звертаємося до послів "Великої сімки" з інформацією про те, що відбувається з викладом фабули справи та незаконних дій Антикорупційного бюро сьогодні в будівлі Міністерства юстиції.

Також ми звертаємося до Міністерства юстиції Сполучених Штатів Америки, які говорять, що мають договір про співпрацю з Антикорупційним бюро, і заявляємо, що на Міністерство юстиції України чиниться тиск і дії, які не відповідають жодним нормам ні національного, ні міжнародного законодавства", - заявила Бернацька на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Нагадаємо, Міністерство юстиції заявляє про проведення Національним антикорупційним бюро обшуків у відомстві в п'ятницю, 8 грудня. Також там заявили, що працівники НАБУ провели обшук вдома у працівниці Мін'юсту.

У НАБУ заявили, що працівники їхнього відомства провели два санкціоновані обшуки у будівлі Мін'юсту. 

"Невідкладність слідчої дії була обумовлена оперативною інформацією про ризик знищення документів, які мали бути надані Мін'юстом в рамках розслідування детективами НАБУ кримінального провадження", - йдеться у повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.