У Меркель поки не хочуть говорити про поетапне скасування санкцій проти РФ

П'ятниця, 12 січня 2018, 15:12

Офіційний представник канцлера Німеччини Ангели Меркель Штеффен Зайберт відмовився міркувати про допустимість поетапного скасування санкцій ЄС, введених проти Росії за анексію Криму і підтримку сепаратистів в Донбасі.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За словами Зайберта, перш, ніж обговорювати цю тему, німецька сторона хотіла б побачити прогрес у реалізації Мінських угод.

За словами представника канцлера, якщо не брати до уваги мінімальних позитивних зрушень в переддень Різдва, надійної основи для такого прогресу - а саме встановлення міцного режиму припинення вогню - до сих пір немає.

"Кожен день там відбуваються незліченні порушення перемир'я, і ​​ось над цим слід працювати", - заявив Зайберт.

Раніше на цьому тижні міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив, що вважав би правильним частково скасувати санкції в тому випадку, якщо з Росією буде досягнуто домовленості про формат миротворчої місії ООН, і під егідою "блакитних касок" в Донбасі буде встановлено міцне перемир'я.

За словами Штеффена Зайберта, "доцільною така місія ООН може бути в тому випадку, якщо вона буде сприяти поліпшенню становища людей на сході України, допоможе встановити мир". Саме з цієї точки зору, пояснив він, уряд Німеччини відноситься до проблеми "блакитних касок".

"Все інше зараз - не тема", - заявив офіційний представник канцлера ФРН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.