Європарламентарі вимагають від Мальти розслідування всіх випадків корупції

Четвер, 25 січня 2018, 14:09

Депутати Європейського парламенту наголошують, що поліція Мальти повинна розслідувати всі звинувачення в корупції, особливо на найвищому політичному рівні,  щоб припинити безкарність у країні.

Про це повідомляється на сайті Європарламенту.

Члени Комітету з громадянських свобод і колишній Комітет з розслідування випадків відмивання грошей  та ухилення від сплати податків (PANA) в четвер обговорили висновки місії Європарламенту, яка оцінювала стан верховенства права в країні та низку звинувачень у корупції та відмиванні грошей.

На зустрічі були присутні міністр юстиції Мальти  Оуен Боннісі, а також двоє синів журналістки та блогерки Дафни Каруани Галісії, яка у жовтні 2017 року загинула від вибуху бомби у своєму автомобілі.

Більшість депутатів Європарламенту розкритикували бездіяльність поліції, незважаючи на дуже серйозні докази недобросовісної діяльності за участю у тому числі членів мальтійського уряду. Вони назвали ситуацію на Мальті джерелом занепокоєння для всього ЄС.

Мальтійський міністр висловив розчарування, що депутати Європарламенту не враховують значні реформи, здійснені мальтійським урядом з метою боротьби з корупцією, і запевнив їх в тому, що всі серйозні звинувачення розслідуються.

"Абсолютно неправильно стверджувати, що уряд викинув верховенство закону в сміттєву корзину", - заявив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.