Google і Twitter не побачили втручання РФ у вибори в США в 2017 році

П'ятниця, 26 січня 2018, 13:39

Google та Twitter повідомили американських законодавців, що не знайшли доказів спроб Росії вплинути за допомогою їхніх платформ на результат виборів 2017 року.

Про це повідомляє Politico.

Компанії відповіли на письмові запитання членів комітету з розвідки Сенату США, які хочуть довідатись, чи використовувала РФ майданчики соціальних мереж, щоб посіяти хаос і вплинути на вибори.

В оприлюднених відповідях Google і Twitter йдеться, що їм нічого не відомо про будь-які "підтримувані державою спроби втручання в будь-які американські вибори" минулого року.

Відзначається, що у 2017 році в двох штатах - Нью-Джерсі і Вірджинії - пройшли вибори губернаторів, а також пройшли ще кілька позачергових виборів на національному або місцевому рівні.

"Хоча ми не виявили ніяких зловживань щодо наших платформ у зв’язку виборів в штатах в 2017 році, ми продовжуємо нашу роботу і будемо і далі розробляти інструменти і процеси для протидії еволюціонуючим загрозам", - зазначив старший віце-президент Google Кент Уолкер.

Про відсутність інформації про будь-яке підтримуване державою втручання заявив виконуючий обов'язки юрисконсульта Twitter Шон Еджетт. Юрисконсульт Facebook Колін Стретч не дав прямої відповіді на питання, але сповістив про відсутність у нього інформації про будь-які відомі інциденти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: