МЗС не рекомендує українцям їздити в Афганістан

Вівторок, 30 січня 2018, 12:31

Міністерство закордонних справ України оприлюднило рекомендацію для українців із закликом утриматись від поїздок до Афганістану.

Про це повідомила прес-служба відомства.

"У зв’язку з масштабними терористичними актами в Афганістані, які призвели до чисельних жертв, у тому числі серед громадян України, Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує громадянам України утриматися від подорожей до Ісламської Республіки Афганістан, а громадянам, які перебувають у цій країні, залишити її територію", - мовиться у повідомленні.

 Під час перебування на території Афганістану громадянам України рекомендується  виявляти підвищену пильність та обережність, постійно стежити за новинами щодо розвитку ситуації в країні, уникати місць масового скупчення людей.

У разі потрапляння в надзвичайну ситуацію, загрози життю та здоров’ю громадянам України слід звертатися до Посольства України в Республіці Таджикистан за номерами телефонів (+992) 37 235 84 12; (+992) 37 235 84 13, на адресу електронної пошти: emb_tj@mfa.gov.ua або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38(044) 238 16 57, адреса електронної пошти: cons_or@mfa.gov.ua.

Нагадаємо, 20 січня в результаті нападу терористів на готель "Інтерконтиненталь" в Кабулі загинули семеро громадян України.

В суботу, 27 січня, в урядовому кварталі Кабула підірвали начинений вибухівкою автомобіль швидкої допомоги. Загинули 103 людини.

У результаті нападу на військову базу у Кабулі у понеділок 29 січня загинули 11 військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.