Ідентифіковано тіла семи українців, загиблих внаслідок теракту в Кабулі - посол

Понеділок, 22 січня 2018, 13:34

Четверо громадян України, які загинули під час теракту в Кабулі, працювали в авіакомпанії "Українські крила", ще двоє - в української компанії "УРГА" і один - в афганській компанії Kam Air.

Такі уточнені дані повідомив надзвичайний і повноважний посол України в Таджикистані і Афганістані Віктор Нікітюк у коментарі для "112 Україна".

"Згідно з наявною у нас підтвердженою інформацією, в Кабулі загинуло 7 громадян України, серед них дійсно є 2 жінки. Серед загиблих є 4 співробітники авіакомпанії "Українські крила", в їх число входять 2 жінки, про яких я сказав. Ще 2 осіб - працівники української компанії "УРГА", яка базується в Кропивницькому, і ще один український громадянин працював безпосередньо за контрактом з афганською авіакомпанією Kam Air. Це 7 осіб, тіла яких ідентифіковані та щодо яких у нас підтверджена інформація", - сказав Нікітюк.

За його словами, найближчим часом буде організовано повернення на батьківщину українців, які проживали в даному готелі і врятувалися.

"Що стосується інших громадян України, які проживали на момент здійснення теракту в готелі, то вони були спочатку доставлені на базу в Кабулі. Станом на цей момент вони там не знаходяться, деякі з них повернулися у свої робочі офіси в Кабулі, деякі виїхали в готель, щоб забрати документи та особисті речі. У найближчі дні, як мене запевнили в авіакомпанії "Українські крила", буде організовано їх повернення на батьківщину рейсовими літаками", - додав посол.

Як відомо, 20 січня в результаті нападу терористів на готель "Інтерконтиненталь" в Кабулі загинули 18 людей, серед них 14 - іноземці. Серед загиблих - двоє нападників, які були ліквідовані.

Внаслідок теракту загинули семеро громадян України.

Відповідальність за напад взяло терористичне угрупування "Талібан".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: