Директор ЦРУ: РФ спробує втрутитися у проміжні вибори в США

Вівторок, 30 січня 2018, 15:52

Директор ЦРУ Майк Помпео заявив, що Росія спробує втрутитися у проміжні вибори в США, які пройдуть пізніше в цьому році.

Про це він заявив в інтерв'ю BBC.

За його словами, Росія має довгу історію інформаційних кампаній, і технології, які дозволяють здійснювати їх, на сьогодні є дешевими. Помпео переконаний, що така загроза не зникне.

Коли його запитали, чи намагатиметься РФ вплинути на проміжні вибори, Помпео відповів: "Звичайно. У мене є всі підстави вважати, що вони будуть намагатися це зробити. Однак я переконаний, що Америка матиме вільні та справедливі вибори".

Глава ЦРУ також зазначив, що китайці становлять не меншу загрозу.

"Ми можемо спостерігати дуже цілеспрямовані зусилля. мета яких - викрадення інформації, проникнення у США шпигунів, людей, які збираються працювати від імені китайського уряду проти Америки", - сказав він.

Нагадаємо, у травні минулого року спеціальним прокурором у розслідуванні втручання Росії у президентські вибори у США став колишній директор ФБР Роберт Мюллер.

Одним із завдань Мюллера на посаді спецрадника є вивчення "будь-яких зв'язків і взаємодій між російським урядом і особами, що мають відношення до виборчої кампанії президента США Дональда Трампа".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.