Розслідування справи нацгвардійця Марківа в Італії буде двостороннім

Вівторок, 30 січня 2018, 17:21

Міністр закордонних справ Італії Анджеліно Альфано переконаний, що буде створено двосторонню слідчу групу з розслідування справи українського військовослужбовця Віталія Марківа.

Про це Альфано заявив на спільній прес-конференції з главою МЗС України Павлом Клімкіним у Києві у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що в інтересах усіх шукати правду, і я повністю упевнений, що судові органи Італії приймуть Україну в розслідування, і це буде двосторонній розгляд справи. І буде група слідчих з обох країн", - сказав Альфано.

Він також зазначив, що італійський народ пильно стежить за вбивством італійського журналіста Андреа Рокеллі в зоні АТО. "Ми розуміємо, що результати розслідування можуть вплинути на думку двох народів", - розповів Альфано.

У свою чергу глава МЗС України Клімкін закликав створити двосторонню слідчу групу. "Ми вважаємо, і ми до цього готові, що це розслідування має здійснюватися спільно... Ми розуміємо всю ситуацію і як усе відбувалося. І ми готові й надаємо всі необхідні дані та докази", - поінформував він.

Клімкін також висловив переконання, що невинуватість українця буде доведено.

У свою чергу міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив у Twitter, що разом із Клімкіним провів зустріч із главою МЗС Італії Альфано у справі Марківа. "Розмова вдалася. Ми не залишимо нашого солдата!", - наголосив Аваков.

Як повідомлялося, 30 червня 2017 року в Італії затримали заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення Нацгвардії ім. Кульчицького Віталія Марківа за підозрою у вбивстві фоторепортера громадянина Італії Андреа Рокелле поблизу м. Слов’янська Донецької області в травні 2014 року. Його тримають у в'язниці в італійському містечку Павія (Ломбардія).

Прокуратура м. Павії розпочала кримінальне провадження щодо обставин загибелі в 2014 році в зоні АТО італійського та російського журналістів за інформацією французького журналіста.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.