Суд в Італії відхилив зміну запобіжного заходу на домашній арешт нацгвардійцю Марківу

Четвер, 16 листопада 2017, 15:06

Суд в Італії відхилив клопотання нацгвардійця Віталія Марківа про зміну запобіжного заходу на домашній арешт.

Про це повідомив у Twitter міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, оприлюднивши скрін свого листа, надісланого міністру закордонних справ Італії Анджеліно Альфано.

"У зв'язку з відхиленням судом клопотання В.Марківа про зміну запобіжного заходу на домашній арешт, направив листа шановному міністру закордонних справ Італії - з метою звернути увагу на факти, і закликати до об'єктивного і неупередженого суду", - написав він.

У листі Аваков зазначив, що йому видається, що прокуратура Італії залишає без уваги надану їй інформацію щодо визначення позиції солдата Марківа, який вже чотири місяці залишається у в'язниці за те, чого він не скоював.

"Тим часом, італійська преса встигла оголосити мого співвітчизника "вбивцею італійського журналіста", підживлюючи упередження та негативне ставлення до України та українців", - написав він.

Глава МВС закликав Альфано "звернути особливу увагу на справу Марківа, щоб уникнути спекуляцій і пліток, що могли б завдати шкоди розвиткові дружніх відносин між нашими країнами".

Як відомо, поліція Італії заарештувала громадянина України Віталія Марківа за підозрою у причетності до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі та його російського напарника Андрія Миронова 2014 року у Слов'янську.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.