Новообраний президент Фінляндії склав присягу

Четвер, 1 лютого 2018, 12:52

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо, обраний на цю посаду вдруге, склав присягу.

Про це повідомляє Helsingin Sanomat.

Урочиста церемонія пройшла у парламенті Фінляндії о 12.00. Нііністьо зачитав текст присяги, що стало офіційним початком другого терміну його перебування на посаді президента.

"Бути обраним президентом – це велика честь і велика відповідальність. Я беру на себе цю відповідальність бути скромним, але рішучим, присвятити себе обов’язкам президента" - сказав він у зверненні до парламенту.

У своєму виступі він також зупинився на питаннях міжнародної безпеки, які в останні роки стали знову актуальними для європейського регіону.

"Останні шість років були буремними, конфлікти спалахнули у Європі, у наших найближчих сусідів" - зазначив президент Фінляндії, наголошуючи на необхідності вкладати в оборону і зберігати єдність.

"ЄС знову став гравцем, який працює на мир, однак він потрібен нам також як безпекова спільнота, що говорить одним голосом і чий голос чують" - сказав він.

Крім того, Нііністьо наголосив на необхідності підтримувати діалог як із Заходом, так і зі Сходом, згадавши при цьому Росію і Китай.

Нагадаємо, президент Фінляндії Саулі Нііністьо 28 січня був переобраний на другий термін. Він переміг відразу в першому турі, набравши 62,7% голосів виборців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: