Ізраїль категорично проти скандального польського закону про Голокост

Четвер, 1 лютого 2018, 13:19

Ізраїль виступив категорично проти схвалення Сенатом Польщі законопроекту про Інститут національної пам’яті, який забороняє стверджувати про причетність поляків до Голокосту.

Про це у своєму Twitter написав речник ізраїльського МЗС Еммануль Нагшон.

За його словами, Ізраїль виступає категорично проти схваленого у польському Сенаті законопроекту.

"Ізраїль з абсолютною серйозністю розглядає будь-які спроби оскаржити історичну правду. Жоден закон не змінить фактів", - зазначив Нагшон.

Нагадаємо, Сенат Польщі без змін підтримав оновлений законопроект про Інститут національної пам’яті, який серед іншого передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів.

Законопроект також передбачає штрафи і тюремні терміни за публічні заяви про причетність поляків до Голокосту.

Президент Петро Порошенко різко розкритикував ухвалений законопроект, зазначивши, що він не відповідає проголошеним принципам стратегічного партнерства між Україною та Польшею.

Державний департамент США закликав Польщу переглянути законопроект про Інститут національної пам’яті, зазначивши, що він може мати наслідки для відносин Варшави зі Сполученими Штатами та Ізраїлем.

У парламенті Ізраїлю запропонували законопроект, за яким польський закон про Інститут національної пам’яті, що забороняє говорити про причетність поляків до злочинів Третього рейху, прирівнюється до заперечення Голокосту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.