Лінкявічюс: реформи – це автострада України до Європи, Литва готова допомагати

П'ятниця, 16 лютого 2018, 10:50

Литва, відзначаючи 100-річчя відновлення державності, усвідомлює також свій обов'язок і надалі послідовно підтримувати Україну.

Про це йдеться у статті глави МЗС Литви Лінаса Лінкявічюса з нагоди 100-річчя відновлення Литовської держави у "Дзеркалі тижня".

"Щиро хочемо, щоб Україна стала європейською історією успіху. З такими самими завзяттям і відповідальністю, з якими захищають незалежність своєї країни від агресора, українці мають створювати майбутнє своєї держави", - заявив Лінкявічюс.

"Реформи — це автострада вашої держави до Європи. Вона особлива тим, що єдині обмеження швидкості на ній встановлюєте лише ви. Не відпускайте педалі акселератора!" - наголосив він.

За словами міністра, Литва спільно з партнерами може ефективно долучитися, щоб важливі зміни стали реальністю і щоб це відчув кожен українець.

Лінкявічюс підкреслив, що національне відродження України стало важливим фактором для Литви під час відновлення та зміцнення її незалежності. 

"Долі наших народів, як дві сполучені посудини, 100 чи й 500 років тому були поряд. Тому сьогодні, відзначаючи 100-річчя відновлення державності, ми усвідомлюємо й свій обов'язок і надалі послідовно підтримувати Україну, яка все ще захищає свою свободу та незалежність", - зазначив глава МЗС Литви.

Як повідомлялося, 16 лютого у Литві проходять урочистості з нагоди століття відновлення незалежності Литовської держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.