МЗС РФ визнало загибель росіян у Сирії, але каже, що це не військові

Вівторок, 20 лютого 2018, 16:22

У Міністерстві закордонних справ РФ визнали, що російські громадяни загинули і отримали поранення  в Сирії, але заявили, що вони не були військовими.

Відповідна заява розміщена на сайті МЗС РФ.

"В ході недавнього військового зіткнення, в якому жодним чином не брали участь військовослужбовці Російської Федерації і не застосовувалися штатні технічні засоби, є загиблі громадяни Росії і країн СНД, про це вже говорилося, є і поранені - їх кілька десятків", - йдеться у заяві.

Повідомляється,  пораненим допомогли повернутися в Росію, де вони проходять курси лікування в різних медичних установах.

"Як уже зазначалося, в Сирії знаходяться російські громадяни, які поїхали туди з власної волі і з різними цілями. Не справа Міністерства закордонних справ оцінювати правомірність і законність таких їх рішень", - йдеться у заяві.

Як відомо, 7 лютого в результаті авіаудару міжнародної коаліції на чолі з США в Сирії загинуло понад 100 бійців проурядових сирійських сил. Згодом стало відомо, що в Сирії ліквідували найманців так званої російської приватної військової компанії "Вагнер".

За різними даними, кількість убитих на початку лютого найманців може досягати 600 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.