За тиждень у Сирії загинули або були поранені до 300 російських найманців – ЗМІ

П'ятниця, 16 лютого 2018, 07:48

До 300 осіб, що працюють на пов’язані з Кремлем російські приватні військові формування, загинули або отримали поранення протягом останнього тижня у Сирії.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на три джерела, знайомі з питанням.

Один з російський військових лікарів повідомив, що загинуло близько сотні людей, а джерело, знайоме з кількома найманцями, заявило, що кількість загиблих перевищила 80.

Лікар, що працює у військвому госпіталі у Москві і був прямо залучений до лікування поранених росіян, евакуйованих з Сирії, повідомив, що станом на вечір суботи на лікуванні перебували понад 50 російських найманців, з яких 30% мали серйозні поранення.

Крім того, за його словами, після цього з Сирії доставили щонайменше три літаки з пораненими.

Військовий лікар сказав, що один з його знайомих лікарів, який літав до Сирії, повідомив, що в кінці минулого тижня вбито близько 100 осіб, а 200 осіб отримали поранення.

За словами лікаря, більшість жертв і поранених – серед бійців приватних військових компаній.

Раніше російська група незалежних дослідників Conflict Intelligence Team назвала імена чотирьох російських бійців приватної військової компанії, відомої як "ПВК Вагнер", які загинули при авіаударі коаліції на чолі з США 7 лютого.

Представниця МЗС РФ Марія Захарова в четвер визнала загибель у Сирії 5 росіян.

Очолювана США міжнародна антитерористична коаліція завдала авіаудару по силах сирійського режиму 7 лютого. За різними даними, в результаті загинули від 45 до 100 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.