15 російських найманців загинули під час вибуху у Сирії – спостерігачі

Четвер, 15 лютого 2018, 08:46

15 російських найманців приватної охоронної компанії загинули внаслідок вибуху на складі зброї у Сирії.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на спостерігачів Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини.

"П'ятнадцять росіян, які працюють на російську приватну охоронну компанію, були вбиті під час вибуху на складі зброї в Табія Джазіра в провінції Дейр-Еззор", - повідомили в Сирійському центру моніторингу.

Російська компанія відповідає за "захист нафтогазових родовищ, контрольованих сирійським режимом".

Російські найманці супроводжували сили режиму, коли ті просувалися до нафтових і газових родовищ на східних берегів річки Євфрат, контрольованих Сирійськими демократичними силами, американським альянсом арабських і курдських бійців.

Спостерігачі припускають, що військові намагалися отримати дістатися до зброї на складі, але стали жертвами вибуху. Загалом під час вибуху загинули 23 людини, у тому числі 15 росіян.

Раніше російська група незалежних дослідників Conflict Intelligence Team назвала імена чотирьох російських бійців приватної військової компанії, відомої як "ПВК Вагнер", які загинули при авіаударі коаліції на чолі з США 7 лютого.

Очолювана США міжнародна антитерористична коаліція завдала авіаудару по силах сирійського режиму 7 лютого. За різними даними, в результаті загинули від 45 до 100 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.