ЄС офіційно не підтверджував закриття проекту з модернізації КПП - ДФС

Вівторок, 20 лютого 2018, 19:48

Україна не має офіційного підтвердження про припинення фінансування з боку ЄС проектів модернізації контрольно-пропускних пунктів.

Про це повідомила прес-секретар Державної фіскальної служби України Наталія Непряхіна на своїй сторінці у Facebook.

"У листопаді-грудні ДФС направила фінальний звіт про стан реалізації проектів до Спільного технічного секретаріату ЄС. Очікуємо зворотньої інформації. Тому, враховуючи це, говорити про припинення проектів та необхідність повернення коштів передчасно та некоректно", - написала вона.

Непряхіна зазначила, що з 2009 року грошей на реконструкцію та будівництво пунктів пропуску в рамках співфінансування не виділялося. Зазанчені видатки були передбачені для ДФС лише у другій половині 2016 року, а термін реалізації проектів - від 4 до 12 місяців.

"ДФС готова завершити всі проекти у 2018 році. Наразі розглядаються питання щодо подальшого фінансування реконструкції та будівництва пунктів пропуску за рахунок грантових коштів або за рахунок бюджету служби", - зазначила вона.

Нагадаємо, агентство Reuters сьогодні повідомило, що Європейський Союз закриває проект модернізації прикордонних контрольно-пропускних пунктів з Україною.

Йдеться про проект щодо модернізації шістьох українських КПП на східному кордоні ЄС, який був започаткований у 2014 році. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.