Чеській колезі розстріляного журналіста, що писала з ним про мафію, надали охорону

Середа, 28 лютого 2018, 17:18

Засновниці чеського Центру журналістських розслідувань, яка разом словацьким журналістом Яном Куцяком писала про мафію, надали охорону з міркувань безпеки.

Про це повідомляє Respekt.cz.

Словацька поліція під час прес-конференції 27 лютого поінформувала журналістів, що у розслідуванні вбивства словацького журналіста Яна Куцяка та його дівчини простежується "чеський зв'язок".

Глава словацької поліції Тібор Гаспар не став розкривати подробиці, однак, за даними Respekt.cz, така "чеська лінія" можливо пов'язана із журналісткою та засновницею чеського Центру журналістських розслідувань Павлою Гольцовою (Pavla Holcová).

Центр залучений до Проекту з розслідування корупції та організованої злочинності, а також до міжнародної мережі журналістів-розслідувачів, з якою був пов'язаний Ян Куцяк.

Зазначається, що Гольцова працювала з Куцяком над текстом про вплив італійської мафії в східній Словаччині.

Поліція, яка досліджує слід мафії у вбивстві словацького журналіста, вважає, що життя Гольцової може опинитися під загрозою, і тому їй було надано охорону.

Нагадаємо, 26 лютого у Словаччині застрелили журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його дівчину. Найбільш вірогідним мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста. 

Уряд Словаччини запропонував мільйон євро за інформацію, яка допоможе у розслідуванні вбивства журналіста.

Колега журналіста розповіла, що він розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану "Ндрангета".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: