Соратники Пучдемона обговорюють варіант "символічного" президентства - ЗМІ

Вівторок, 6 лютого 2018, 11:51

Керівники каталонських сепаратистських партій обговорюють план, який би дозволив Карлесу Пучдемону зберегти вплив у регіоні, навіть якщо він не зможе бути обраним президентом Женералітету ( главою уряду).

Про це повідомляє EUobserver.

Пучдемон в неділю зустрівся з делегацію партії Республіканських лівих Каталонії (ERC) в Брюсселі і з депутатами його партії "Разом за Каталонію" (JxCat) в понеділок, щоб обговорити план.

Він також повинен має зустрітися з представниками партії CUP, третьої сепаратистської партії в парламенті.

Відповідно до плану, Пучдемон принесе присягу Асоціації муніципалітетів незалежності (AMI), групі каталонських міських рад, для формування "законного та символічного" уряду в Брюсселі.

Тим часом парламент Каталонії обере лідера регіональної виконавчої влади, якого за планом сепаратистів називають "оперативним" керівником.

За інформацією каталонських ЗМІ, Пучдемон вважає за краще змінити регіональний закон, щоб створити "Раду республіки", яку він очолював би з Брюсселя паралельно з регулярним каталонським урядом у Барселоні.

В той же час залишається відкритим питання, як у разі реалізації плану Пучдемон зможе виконувати це "символічне президентство". Чи буде він проводити Skype-переговори з урядом в Барселоні і як він зможе контролювати владу на місцях.

Нагадаємо, 31 січня спікер парламенту Каталонії відклав засідання, на якому депутати повинні були обговорювати кандидатуру Карлоса Пучдемона на пост глави Женералітату.

Своїм рішенням Торрен продемонстрував небажання йти всупереч рішенню Конституційного суду, як того вимагав сам Пучдемон, однак знайшов інший вихід. Він заявив, що іншого кандидата висувати не будуть.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.