Лідер Каталонії заявив, що соратники "принесли його в жертву" – ЗМІ

фото
Середа, 31 січня 2018, 13:47

Колишній глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон вважає себе переможеним урядом Іспанії і стверджує, що соратники принесли його в жертву.

Це випливає з тексту повідомлення Пучдемона колишньому міністру охорони здоров’я Каталонії Тоні Коміну, оприлюдненого каналом Tele 5, повідомляє El Pais.

Екран смартфона Тоні Коміна нібито з повідомленнями Карлеса Пучдемона 

"Все скінчено. Наші люди принесли нас в жертву, принаймні мене" - написав Пучдемон.

Це повідомлення він надіслав Коміну, який також перебуває у Бельгії, у вівторок, через декілька годин після того, як парламент Каталонії відклав засідання, в ході якого Пучдемона мали призначити главою уряду автономії.

В іншому повідомленні Пучдемон визнає, що "ми живемо в останні дні Каталонської республіки".

"План Монклоа (будівля уряду Іспанії – ред.) тріумфує. Я тільки сподіваюся, що вони всі зможуть вийти з в’язниць, бо якщо ні, це буде історична насмішка" - написав лідер Каталонії, згадавши про чотирьох колишніх членів уряду Каталонії, які все ще перебувають під вартою.

За словами Пучдемона, тепер йому потрібно присвятити роки захисту власної репутації.

Джерела у партії Пучдемона Junts per Catalunya не стали спростовувати оприлюднений витік, однак наголосили, що йдеться про приватне листування.

Особи, наближені до Тоні Коміна, стверджують, що витік листування може стати приводом для судового позову.

Нагадаємо, спікер парламенту Каталонії Рожер Торрен прийняв рішення відкласти засідання, на якому депутати повинні були обговорювати кандидатуру Карлоса Пучдемона на пост глави Женералітату.

Своїм рішенням Торрен продемонстрував небажання йти всупереч рішенню Конституційного суду, як того вимагав сам Пучдемон, однак знайшов інший вихід. Він заявив, що іншого кандидата висувати не будуть.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: