Макрон підтримав ідею прописати специфіку Корсики у Конституції

Середа, 7 лютого 2018, 20:24

Президент Франції Еммануель Макрон підтримав ідею прописати у Конституції специфіку Корсики.

Про це повідомляє BFM TV.

Під час свого візиту до Бастії (Корсика) Макрон  відкинув низку пропозицій корсиканської влади, однак погодився з ідеєю згадки специфіки Корсики у Конституції.

Зміну можуть внести в рамках конституційної реформи, запланованої в парламенті на весну.

"Є бажання того, щоб Корсика була згадана у Конституції, я почув і поважаю це. Я сприймаю це як знак довіри, як вираження законної потреби визнання, бажання стійкого закріплення у республіці" - сказав Макрон.

При цьому він зазначив, що хотів би спокійного обміну думками з корсиканськими націоналістами з приводу того, яким чином внести зміни до Конституції.

Як повідомлялося, під час візиту на Корсику президент Франції Еммануель Макрон заявив націоналістам острова, що постарається врахувати їх вимоги щодо більш широкої автономії, але зберігаючи її у складі Франції.

Нагадаємо, глава виконавчої ради Корсики Жіль Сімеоні закликав президента Еммануеля Макрона до діалогу щодо ширшої автономії острова, в іншому разі існує ризик спалаху насильства.

В грудні минулого року корсиканські націоналісти, очолювані Сімеоні, здобули перемогу на виборах, вимагаючи ширшої автономії. Вони домагаються офіційного статусу корсиканської мови та права блокувати покупку нерухомості нерезидентами.

Уряд Франції заявив, що є відкритим до деяких змін у його відносинах з Корсикою, в той же час відкинувши найбільш символічні  вимоги, такі як мовне питання. Це обурило націоналістичних лідерів, які закликали корсиканців приєднатися до маршу протесту в суботу напередодні візиту Макрона на острів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.