Австрійські лікарі закликають заборонити курити у барах і ресторанах

П'ятниця, 9 лютого 2018, 14:07

Австрійські лікарі ініціюють петицію із закликом ввести заборону на куріння у всіх барах та ресторанах країни.

Про це повідомляє The Local.

"Ми є однією з останніх країн Європи, яка не має заборони на куріння. І ми знаємо з прикладу інших країн, що заборона призведе до негайного поліпшення громадського здоров'я", - зазначив Пауль Севельда, керівник організації з профілактики та лікування раку Krebshilfe Austria.

Неофіційна онлайн-петиція, яку раніше запустили Австрійська асоціація лікарів та організація Krebshilfe Austria, зібрала понад 450 тисяч підписів, що еквівалентно більш ніж 5% населення.

Krebshilfe і Австрійська асоціація лікарів звернулися в міністерство внутрішніх справ з пропозицією запустити офіційну петицію, яка буде відкрита для підписання в середині лютого.

Австрія є однією з останніх країн Європи, де курити у барах та ресторанах дозволено. Борці з курінням називають альпійську країну "попільничкою Європи".

Попередній уряд Австрії у 2015 році схвалив закон, яким встановлювалася заборона на куріння у всіх барах і ресторанах з 1 травня цього року. Але сформований у грудні новий уряд зобов'язався відмовитися від закону.

Якщо офіційна петиція збере понад 100 тисяч підписів, австрійський парламент буде зобов'язаний обговорити це питання і у такий спосіб чинитиме тиск на австрійський уряд, аби той переглянув свої плани.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.