За останні роки Україна проґавила 5 млрд, бо не здатна їх засвоїти - Єврокомісія

Четвер, 1 березня 2018, 15:45

У Єврокомісії заявили, що можливості ЄС стосовно фінансової допомоги України перевищують можливості України засвоїти ці кошти.

Про це на 14-й інвестиційній конференції, організованій інвесткомпанією Dragon Capital, заявила заступниця керівника Головного директорату Єврокомісії з питань розширення та сусідства Катерина Матернова, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Значна кількість проектів, на які були виділені кошти ЄС, так і не були реалізовані в Україні. Можливо, не всі ці проекти були ідеальними, можливо, архітектура частини з них залишала бажати кращого, але сам цей факт вражає. Загалом за останні роки Україна не змогла отримати 5 млрд (зазначимо, що під час виступу не було вказано валюту, але, ймовірно, йдеться про євро - Ред.), які готові були надати їй західні донори", - заявила вона.

"Взагалі така проблема характерна для нашої співпраці із Сомалі та іншими африканськими країнами, але також і для України, Молдови та Грузії. І це є проблемою, на яку ми не можемо закривати очі", - додала вона.

Варто зазначити, що один лише втрачений транш макрофінансової допомоги ЄС - це 600 млн євро, які Україна не отримала у 2017 році. Причиною стало невиконання низки вимог Євросоюзу.

Нагадаємо, Європейська комісія готова запропонувати Україні новий пакет макрофінансової допомоги в розмірі 1 мільярд євро попри неповне виконання вимог щодо попередньої програми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.