Республіканці в Конгресі США не знайшли доказів змови штабу Трампа з РФ

Вівторок, 13 березня 2018, 08:16

Республіканці у розвідувальному комітеті Палати представників США прийшли до висновку, що змови чи взаємодії передвиборного штабу Дональда Трампа і Росії не було.

Про це йдеться у проекті доповіді республіканців за результатами розслідування, яке тривало більше року, повідомляє The Associated Press.

У комітеті завершили опитування свідків і у вівторок вперше ознайомлять з проектом доповіді демократів, повідомив представник Техасу республіканець Майк Конавей, який керує розслідуванням Палати представників.

"Ми не знайшли жодних доказів змови" - сказав Конавей і додав, що ті, хто вірить у змову, читають забагато шпигунських романів.

Конавей також уточнив, що в ході розслідування були виявлені деякі неправильні висловлювання, недоречні зустрічі", але зауважив, що було б важко вважати ці "ненавмисні контакти" частиною змови.

Очікується, що демократи оприлюднять свій проект доповіді, але з зовсім іншими висновками.

У проекті доповіді республіканці погоджуються з висновком американської розвідки, що втручання російської сторони на виборах в США в 2016 році мало місце у вигляді кібератак і використання соцмереж. Однак Кремль, вважають республіканці, в кампанію Трампа не втручався.

Доповідь буде опублікована тільки після того, як демократи і представники спецслужб вивчать його зміст.

Раніше Трамп неодноразово заявляв, що між його президентською передвиборчою кампанією та Росією "не було ніякої змови".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.