У США готують нові звинувачення проти росіян у справі втручання у вибори - ЗМІ

П'ятниця, 2 березня 2018, 08:30

Спецпрокурор США Роберт Мюллер, який займається справою про втручання Росії у президентські вибори, готує звинувачення проти росіян, причетних до викрадення і поширення листування демократів в 2016 році.

Про це повідомляє NBC News  з посиланням на діючих і колишніх представників адміністрації США.

За даними джерел, звинувачення буде в значній мірі залежати від інформації, зібраної ЦРУ, ФБР і АНБ.

Відзначається, що у Мюллера вже зібрані звинувачення у даній справі, проте він не оголошує їх через "стратегічні питання". Потенційні звинувачення включають порушення законів про таємницю, про вибори, а також закону про комп'ютерне шахрайство та зловживання.

Один із американських офіційних представників, який знайомий з цією проблемою, зазначив, що звинувачення не є неминучими, але інші обізнані джерела заявили, що вони очікуються в найближчі кілька тижнів або місяців.

Як зазначається, нові обвинувачення могли б стати сигналом як для Росії, такі для американців.

Як відомо, спеціальний прокурор США Роберт Мюллер висунув обвинувачення 13 росіянам, які працювали у "фабриці тролів", та ще трьом організаціям у втручанні в вибори президента Сполучених Штатів.

Росіян звинувачують у змові з метою обдурити Сполучені Штати. Крім того, двох росіян зі списку обвинувачують у банківському шахрайстві, ще чотирьох - у крадіжці особистих даних інших людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.