Столтенберг: отруєння у Солсбері відбулося на тлі безрозсудної поведінки РФ

Четвер, 15 березня 2018, 14:49

Безрозсудна поведінка Росії протягом багатьох років стала фоном для отруєння на території Великої Британії колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресс-конференції у Брюсселі.

"Така поведінка включає незаконну анексію Криму та військову підтримку сепаратистів на Сході України, військову присутність в Молдові та Грузії проти волі цих країн, втручання у справи Чорногорії та інші країни Західних Балкан, спроби підірвати демократичні вибори та діяльність установ", - сказав Столтенберг.

Він також попередив, що "розмивання лінії" між ядерною та звичайною війнами "знижує поріг використання ядерної зброї з боку Росії".

Столтенберг зазначив, що підхід НАТО до Росії "залишається твердим, захисним і пропорційним" і що "НАТО не буде відповідати на кожний російський танк своїм танком, ракетою на ракету або дроном на дрон".

Раніше Столтенберг заявив, що нервово-паралітична речовина "Новічок", яка була використана для отруєння у Солсбері, створена на території Росії. Він також зазначив, що це одна із найбільш токсичних речовин, що колись була створена.

Детальніше про реакцію світу на події в Британії читайте у статті "Європейської правди": "Скромні санкції" за отруєння шпигуна: як світ підтримав Британію у боротьбі з Кремлем".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.