Для отруєння у Солсбері використали одну з найбільш токсичних речовин у світі - генсек НАТО

Четвер, 15 березня 2018, 13:53

Для отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки була використана одна з найбільш токсичних речовин у світі.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресс-конференції у Брюсселі.

"Один із наших викликів – поведінка Росії, в тому числі в останні тижні. Британія встановила, що Сергій Скрипаль, його донька та офіцер поліції були отруєні військовою нервово-паралітичною речовиною, подібною до тієї, яку розробляла Росія. Британський уряд також заявив, що це безпрецедентне і незаконне використання сили Росією проти Сполученого Королівства", - сказав Столтенберг.

Він підкреслив, що речовина, яка була використана, - це одна із найбільш токсичних речовин, яка колись була створена.

"Це перше силове використання нервово-паралітичної речовини на території НАТО з часу заснування Альянсу. Союзники НАТО погоджуються, що атака була явним порушенням міжнародних норм. Ми запропонувала підтримку поточному розслідуванню та закликаємо Росію відповісти на запитання Великої Британії. НАТО захищатиме кожного союзника", - сказав генсек НАТО.

Раніше повідомлялося, що речовина "Новічок", якою отруїли Сергія Скрипаля та його доньку, була розроблена та виготовлена у російському місті Шихани (Саратівська область), де знаходиться військова науково-дослідна установа РФ.

Детальніше про реакцію світу на події в Британії читайте у статті "Європейської правди": "Скромні санкції" за отруєння шпигуна: як світ підтримав Британію у боротьбі з Кремлем".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.