ЗМІ повідомили про намір Трампа звільнити Макмастера, Білий дім заперечує

П'ятниця, 16 березня 2018, 08:22

Видання The Washington Post повідомило про наміри президента США Дональда Трампа звільнити свого радника з питань нацбезпеки Герберта Макмастера.

Про це йдеться у публікації "Трамп вирішує звільнити свого радника з питань нацбезпеки, за ним можуть бути наступні".

Повідомляється, що нещодавно Трамп повідомив главі апарату Білого дому Джону Келлі, що хотів би замінити Макмастера.

Трампа буцімто скаржився, що тризірковий генерал Макмастер занадто жорсткий, а його брифінги занадто довгі.

Посилаючись на п'ять джерел, обізнаних з планами Трампа, видання зазначає, що президент розглядає кілька можливих замін Макмастеру, включаючи колишнього посла США в Організації Об'єднаних Націй Джона Болтона і Кіта Келлога, начальника штабу Ради національної безпеки.

Втім, пресс-секретар Білого дому Сара Сандерс заявила, що попри повідомлення ЗМІ робочі відносини президента і радника дуже добрі і жодних змін у складі Ради з питань нацбезпеки немає.

Як відомо, у лютому минулого року президент США Дональд Трамп оголосив про призначення генерал-лейтенанта Герберта Макмастера радником з питань національної безпеки замість Майкла Флінна, який подав у відставку через скандал про контакти з Росією.

Раніше CNN з посиланням на свої джерела повідомило, що президент США Дональд Трамп найближчим часом може звільнити радника з національної безпеки Герберта Макмастера та главу апарату Білого дому Джона Келлі.

13 березня президент США Дональд Трамп звільнив державного секретаря Рекса Тіллерсона і запропонував замінити його директором ЦРУ Майком Помпео. Заступник колишнього державного секретаря США Рекса Тіллерсона Стів Голдштейн також був звільнений.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.