Франція не визнає вибори президента в окупованому Криму

Понеділок, 19 березня 2018, 08:35

Франція не визнає вибори президента РФ на території Криму та висловлює підтримку територіальній цілісності України.

Про це повідомляється у заяві МЗС Франції.

"Через чотири роки після незаконної анексії Автономної республіки Крим, а також Севастополя, Франція найрішучішим чином підтверджує свою прихильність повному відновленню суверенітету і територіальної цілісності України в рамках міжнародно визнаних кордонів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Франція не визнає організацію виборів президента Росії на території Криму.

"Франція стурбована мілітаризацією півострова і погіршенням становища в області прав людини, особливо кримських татар. Вона засуджує дискримінацію за ознакою приналежності до етнічної або релігійної громади і закликає звільнити всіх осіб, затриманих із порушенням міжнародного права. Франція також закликає до збереження і захисту історичної та культурної спадщини Криму", - йдеться в заяві.

Також повідомляється, що 22 та 23 березня глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан відвідає Київ, де проведе переговори з українською владою, зокрема щодо ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що Європейський Союз не визнає проведення виборів Російською Федерацією на Кримському півострові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.