Уряд Нідерландів направив у парламент законопрект у справі MH17

Четвер, 22 березня 2018, 08:24

Уряд Нідерландів направив до парламенту законопроект, який розчищає шлях до судового переслідування будь-яких підозрюваних, виявлених в ході розслідування у справі збитого в Україні рейсу MH17 Малайзійських авіаліній в 2014 році.

Про це повідомляє Associated Press.

Міністерство юстиції Нідерландів заявило у середу, що законодавство дозволить судити іноземних підозрюваних в Гаазькому суді, зокрема, за допомогою відеозв'язку, якщо підозрюваних не можливо видати.

У 2016 році міжнародний кримінальний суд дійшов до висновку, що ракета, яка знищила малайзійський пасажирський літак і вбила всіх 298 осіб на борту, була випущена з контрольованої повстанцями території України за допомогою мобільного пускового пристрою, що вивозиться з Росії і поспішно повернувся туди.

17 липня 2014 року "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам – Куала-Лумпур, упав у захопленій Донецькій області – усі 298 осіб загинули.

У вересні минулого року міністри закордонних справ України, Австралії, Бельгії, Малайзії та Нідерландів підписали Меморандум про взаєморозуміння між урядами цих країн щодо політичної підтримки кримінального переслідування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: