Міжнародна слідча група у справі MH17 врахує нові дані про генерала РФ

П'ятниця, 8 грудня 2017, 15:17

Спільна слідча група у справі MH17 включила у розслідування нові дані Bellingcat та The Insider про те, що ключовим фігурантом справи про збитий над Донбасом "Боїнг" є російський генерал-полковник.

Про це повідомляється на сайті генеральної прокуратури Нідерландів.

"Спільна слідча група (JIT), яка розслідує катастрофу рейсу MH17, сильно зацікавилася інформацією, яку група Bellingcat опублікувала у п'ятницю. У вересні 2016 року Об'єднана слідча група відкрито звернулася з проханням отримати додаткову інформацію про двох людей, відомих під назвою "Delfin" ("Дельфін") та "Orion" ("Оріон").

Відповіді на це звернення, включаючи інформацію від Bellingcat, розглядаються серйозно та включаються до розслідування", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 8 грудня Bellingcat і The Insider оприлюднили дані спільного розслідування, згідно з яким, "Дельфіном", ключовим фігурантом справи про збитий над Донбасом "Боїнг" рейсу MH17, є російський генерал-полковник Микола Ткачов, головний інспектор Центрального військового округу РФ.

Як відомо, 28 вересня 2016 року очолювана Нідерландами Спільна слідча група (ССГ) опублікувала заклик до свідків про сприяння в упізнанні людей, підозрюваних у причетності до катастрофи пасажирського літака Малайзійських авіаліній. Один із них мав позивний "Дельфін", а в перехоплених телефонних розмовах до нього зверталися "Микола Федорович". Інший – "Оріон" (Андрій Іванович).

Нагадаємо, 17 липня 2014 року "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН-17 Амстердам – Куала-Лумпур, упав у захопленій Донецькій області – усі 298 осіб загинули.

Експерти встановили, що пасажирський літак збили з установки "Бук", привезеної бойовикам із Росії. РФ свою причетність заперечує.

За висновком Bellingcat, "Бук" перевозив відставний російський генерал-майор Сергій Дубинський ("Хмурий").

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.