Гіркін прокоментував вимогу суду США виплатити компенсації родинам жертв MH17

Вівторок, 30 січня 2018, 15:39

Колишній так званий "міністр оборони самопроголошеної ДНР" Ігор Гіркін заявив, що йому "ні тепло, ні холодно" від рішення суду США за позовом родичів жертв катастрофи малайзійського Боїнга.

Про це він заявив у коментарі російському телеканалу "Дождь".

"Оскільки я вже мало не "терорист номер 1 в світі", що мені боятися? Мені від цього ні тепло, ні холодно, гірше не буде", - сказав Гіркин.

Він запропонував родичам загиблих "що-небудь отримати від нього".

"Я що, проти чи що? (...) Якщо у мене з'являться зайві півмільярда доларів, я не проти заплатити родичам за невідомо ким збитий "Боїнг", мені не шкода буде допомогти людям ", - додав Гіркин.

Як повідомлялось раніше, група родичів жертв катастрофи рейсу MH17 виграла справу в окружному суді Іллінойса, що дає їм право на компенсацію у сотні мільйонів доларів США від Ігоря Гіркіна..

Суд постановив, що сумарна компенсація родичам жертв трагедії може скласти 400 мільйонів доларів.

17 липня 2014 року "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН-17 Амстердам – Куала-Лумпур, упав у захопленій Донецькій області – усі 298 осіб загинули. Експерти встановили, що пасажирський літак збили з установки "Бук", привезеної бойовикам із Росії. РФ свою причетність заперечує.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.