У ЄС ліквідували нігерійську банду торгівлі людьми: 89 затриманих

Четвер, 22 березня 2018, 14:24

Поліція Іспанії та Британії разом із Національним Агентством щодо заборони торгівлі людьми ліквідували нігерійську банду торгівлі людьми, що діяла в декількох державах-членах ЄС.

Про це повідомляється на сайті Європолу.

"Іспанська цивільна гвардія у співпраці з Національним Агентством щодо заборони торгівлі людьми (NAPTIP) з Нігерії та британське Національне агентство боротьби зі злочинністю викрили нігерійську організовану злочинну групу в ході однієї із найбільших операцій боротьби з торгівлею людьми в Європі", - повідомили в прес-службі Європолу.

Повідомляється, що нігерійська банда переправляла жертв в різні країни ЄС через Лівію та Італію, змушуючи жінок займатися проституцією.

Одна із жертв розповіла, що торгівці людьми тримали жінок в жахливих умовах в одному з будинків в іспанському місті Альмерія, змушуючи їх до проституції, щоб заплатити злочинній організації 30 000 євро боргу.

Цивільна гвардія Іспанії провела 41 обшук в 11 іспанських містах, в той час як британське Національне агентство боротьбі зі злочинністю провело рейди в Манчестері. 

Європол повідомив, що в результаті операцій поліції було заблоковано банківські рахунки, на які відмили понад 300 000 євро для злочинної організації. Також було затримано 89 осіб та врятовано 39 жертв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.