Уряд Польщі планує полегшити працевлаштування іноземців

П'ятниця, 23 березня 2018, 10:44

Уряд Польщі планує полегшення для іноземців, які хочуть працювати у цій країні.

Про це повідомляє RMF FM.

Відповідні зміни готує міністерство інвестицій і розвитку, яке серед іншого хоче продовжити термін легальної праці іноземців.

"Працедавці нарікають, що люди по здобутті кваліфікації часто втікають з нашої країни. Йдеться про забезпечення умов для життя не тільки для тих, хто приїжджає до Польщі працювати, а й для їхніх родин. Наприклад, йдеться про допомогу у забезпеченні житлом" - сказав міністр інвестицій і розвитку Єжи Квєчінський.

"Ми хочемо випрацювати програму дій у першій половині цього року і в другій половині року більшість запланованого втілити у життя" - додав він.

Міністр нагадав, що в минулому році роботу в Польщі отримали від 1,2 до 1,5 млн українців. В 2030 році, за його оцінками, на польському ринку праці бракуватиме 1,5 млн осіб, тому міграція має рости.

"Ми повинні створити добрі умови для мігрантів, особливо для мігрантів зі сходу. Ми будемо працювати над визнанням їх кваліфікації; якщо з деяких причин це не буде можливим, ми будемо доповнювати цю кваліфікацію", - зазначив міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.