Понад 70% сезонних працівників з України не хочуть залишатися в Польщі

Четвер, 22 березня 2018, 16:45

Більшість українських працівників приїжджає до Польщі на короткий час, тільки 11% з них хочуть залишитися жити в Польщі.

Про це йдеться у дослідженні "Барометр трудової імміграції — перше півріччя 2018 року" компанії "Personnel Service", повідомляє Prostir.pl.

У документі звертається увага, що 74% українців не хочуть залишатися у Польщі на тривалий період.

Водночас 15% анкетованих не змогли відповісти на це запитання.

Повідомляється, що на рішення українців залишитися в Польщі має вплив поганий доступ до ринку нерухомості, освіти та соціальної допомоги.

У дослідженні працівників з України запитали про те, чому вони вибрали Польщу країною своєї трудової еміграції. 53% з них назвало географічну близькість, 44% — рівень заробітків, 34% — невеликий мовний бар’єр.

У звіті звернено увагу, що троє з чотирьох працівників з України протягом останніх п’яти років приїжджали до Польщі більш ніж один раз, а 34% — два або три рази. На додаток, 62% анкетованих заявили, що повернуться до Польщі в найближчий час.

Дослідження проведено серед трудових іммігрантів з України, котрі працювали у Польщі протягом останніх 5 років. У цілому опитано 400 респондентів — жителів Львова, Луцька, Тернополя та Івано-Франківська.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.