МЗС РФ каже, що жодна держава не надала доказів у справі Скрипаля

Вівторок, 27 березня 2018, 12:42

У МЗС Росії заявили, що жодна держава не надала ніяких доказів провини Москви у справі про отруєння в Британії екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки.

Про це у вівторок заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, інформує російське агентство "РИА Новости".

"Ми задаємо питання і робимо це публічно - на якій підставі країни Європейського союзу приймали рішення про висилку дипломатів? Безумовно, це їх суверенне право. Безумовно, висилки дипломатів трапляються.

Але в цьому випадку мова йде про те, що висилка дипломатів проводилася і мотивується підтвердженням звинувачень на адресу Росії. На сьогоднішній момент жодна держава, тим більше Вашингтон і Лондон, не надали жодних доказів ", - сказала Захарова журналістам.

"Йде виключно маніпуляція суспільною свідомістю за рахунок інформаційних вкидань і якась словесна еквілібристика", - додала вона.

За останніми даними, вже 24 країни світу висилають російських дипломатів у відповідь на хімічну атаку в Солсбері у Великій Британії, зокрема - 17 країн ЄС, Україна, Канада, США, Албанія, Македонія, Норвегія та Австралія.

11 країн ЄС досі не приєдналися до інших держав-членів у рішенні вислати російських дипломатів на знак солідарності з Великою Британією, декілька, ймовірно, все ж ухвалять відповідні рішення у найближчі кілька днів.

Детальніше читайте у статті на сайті ЄвроПравди: "Дипломати нон грата: як країни-друзі Британії відповіли на російську хімічну атаку".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: