Словаччина викликає посла РФ для пояснень у справі про отруєння Скрипаля

Вівторок, 27 березня 2018, 12:13

Міністерство закордонних справ Словаччини викликає посла РФ для надання пояснень у справі про отруєння Сергія Скрипаля та його доньки у Солсбері.

Про це повідомив брюссельський кореспондент видання The Wall Street Journal Лоуренс Норман у Twitter.

"Словаччина засудила напад, вчинений з використанням хімічної зброї в Солсбері, Велика Британія і залишає за собою право вжити подальші кроки. Після ретельного вивчення різних варіантів МЗС вирішило викликати російського посла і вимагати пояснення у цій справі", - цитує Норман відповідь словацького МЗС.

"Розвиток у цій справі, а також відповідь Росії на звинувачення, висловлені державами-членами ЄС, включаючи Словаччину, вплинуть на подальші кроки, які ми готові розглянути", - зазначили у словацькому відомстві.

Зазначимо, що Словаччина перебуває у списку 11 країн ЄС, які поки не приєдналися до інших держав-членів у рішенні вислати російських дипломатів на знак солідарності з Британією.

За останніми даними, вже 24 країни світу висилають російських дипломатів у відповідь на хімічну атаку в Солсбері, зокрема - 17 країн ЄС, Україна, Канада, США, Албанія, Македонія, Норвегія та Австралія.

Детальніше читайте у статті на сайті ЄвроПравди: "Дипломати нон грата: як країни-друзі Британії відповіли на російську хімічну атаку".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: