У Польщі висунули звинувачення члену ІДІЛ, пов'язаному з паризькими терористами

Середа, 7 березня 2018, 09:26

До суду польського міста Катовіце передали обвинувальний висновок щодо затриманого раніше марокканця, підозрюваного в тероризмі й належності до міжнародної терористичної організації.

Про це повідомляє RMF24.

Слідство у справі марокканця розпочалося у вересні 2016 року. Тоді він був затриманий у Польщі співробітниками Агентства внутрішньої безпеки.

Мураду Т. висунули звинувачення в участі в організованому злочинному осередку міжнародної терористичної організації "Ісламська держава". За даними слідчих, він надавав інформацію Абдельхаміду Абауду, підозрюваному в організації терактів у Парижі в листопаді 2015 року та в організації нападу в швидкісному поїзді між Амстердамом і Парижем. Абауд був вбитий французькою поліцією під час операції у Сен-Дені в листопаді 2015 року.

Марокканець починаючи з вересня 2016 року перебував під арештом у Польщі, у лютому обвинувальний висновок в його справі передали до суду.

За даними Агентства внутрішньої безпеки, це одна з перших справ у Польщі проти бойовика ІДІЛ, яка завершується обвинувальним висновком і постанням підозрюваного перед судом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.