Колишній російський шпигун і його донька залишаються у критичному стані

Середа, 7 березня 2018, 13:53

Колишній російський шпигун Сергій Скрипаль та його донька, ймовірно отруєні у Британії, залишаються в лікарні у критичному стані.

Як повідомила британська поліція, що розслідує можливе отруєння, обох потерпілих продовжують утримувати у відділенні інтенсивної терапії, інформує Reuters.

66-річного Сергія Скрипаля та його 33-річну доньку Юлію знайшли непритомними в неділю на лавці у південному англійському місті Солсбері. Обох, ймовірно, отруїли невідомою речовиною.

Поліція звернулася до очевидців із закликом надати всю інформацію, яка може бути пов’язана зі справою.

"Зараз основну увагу приділяємо встановленню того, через що ці люди стали важко хворими", - заявив глава контртерористичної поліції Лондона Марк Роулі, яка відповідає за розслідування.

В Кремлі заявили, що не мають ніякої інформації щодо того, чим займався колишній російський шпигун Сергій Скрипаль та з чим може бути пов'язана трагічна ситуація.

Британські ЗМІ повідомили, що розвідка МІ5 вважає отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки спробою вбивства, пов’язаною з Росією.

Водночас не виключаються й інші версії – спроба суперників скомпрометувати Росію і режим Володимира Путіна та приватна суперечка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.