Протести у Франції: поліція звільнила від демонстрантів кампус університету

П'ятниця, 20 квітня 2018, 12:06

Французька поліція у п’ятницю звільнила від майже сотні протестувальників кампус паризького університету, в якому тривали протести проти зміни правил прийому студентів.

Як повідомляє Reuters, це був один із дюжини заблокованих протестувальниками кампусів у країні і, за словами уряду, його було очищено задля "відновлення закону і порядку" перед початком екзаменаційного періоду.

За інформацією паризької поліції, одна людина була заарештована в результаті евакуації, яка відбулася "спокійно та без інцидентів".

Керівник університету звернувся у поліцію з проханням очистити приміщення від демонстрантів тиждень тому. Він заявив, що люди всередині є антиурядовими активістами, а не студентами, й вони сильно пошкодили приміщення.

"Закон і порядок будуть відновлені всюди", - заявив міністр внутрішніх справ Франції Жерар Коллон.

Протестувальники блокували доступ до приміщення протягом декількох днів. Вони контролювали усіх, хто входив у середину, а також створили комунальну кухню і гуртожитки та власний навчальний план.

Студентські протести збігаються в часі з більш широкими протестами проти економічних реформ президента Еммануеля Макрона та 50-річницею студентських протестів в Парижі у травні 1968 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.