Спікер Сенату Польщі: Путін підтримує екстремістів і сепаратистів задля розколу ЄС

Вівторок, 24 квітня 2018, 13:40

Президент Росії Володимир Путін підтримує екстремістські та сепаратистські рухи в Європі, щоб добитися розділення Євросоюзу.

Про це у Талліні під час дводенної конференції голів парламентів ЄС заявив спікер польського Сенату Станіслав Карчевський, повідомляє Niezalezna.

У своєму виступі Карчевський зазначив, що однією з проблем ЄС є координація зусиль із протидії агресивності російської пропаганди. За його словами, Кремль "спричиняє історичні антагонізми на національному рівні".

"Путін є лівим для лівих і консерватором для консерваторів, він є підтримкою всіх екстремістів і сепаратистів, тільки б вони сильніше розділяли Європейський Союз і сперечались один з одним. Коли в березні 2014 року верхня палата російського парламенту обговорила питання про те, щоб дати Путіну право ввести війська в Україну, один із її членів сказав про очікувану реакцію Заходу: "Покричать, покричать і перестануть", - зазначив Крачевський.

Як він відзначив, ЄС "не може дозволити собі підтвердити цей діагноз і прогноз". За словами спікера польського Сенату, збереження такої думки серед російських політиків призведе до подальших актів агресії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.