Український делегат в ПАРЄ розкритикував Ягланда через Путіна і Крим

Понеділок, 23 квітня 2018, 18:50

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд не згадав про окупацію Криму і незаконні вибори в Криму, вітаючи президента Росії Володимира Путіна з перемогою на виборах 18 березня.

Про це заявив член української делегації в ПАРЄ, народний депутат Сергій Соболєв, передає "Укрінформ".

"Коли ми дивимося, як реагує пан Ягланд, який привітав Путіна з "вільними" виборами, не сказавши ані слова про окупацію Криму, ми повинні це обговорювати", - сказав він.

За словами нардепа, ПАРЄ нe може розглядати ситуацію в Сирії без контексту інших країн, де відбулася російська агресія.

"Ми прийняли сьогодні рішення про обговорення одного питання Сирії. Ми не обговорюємо вибори президента РФ в Криму, який окупований. Ми мовчимо. Ми так само не обговорюємо отруєння Скрипаля та його дочки в Лондоні ... Ми не можемо нормально проаналізувати, дати оцінку ситуацію в Сирії, не враховуючи ситуацію в інших країнах, які постраждали від російської агресії", - додав парламентар.

Нагадаємо, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд вважає, що ПАРЄ має замислитися над виконанням вимог Російської Федерації, щоби остання не вийшла зі складу РЄ.

Як відомо, влітку РФ припинила платежі в бюджет РЄ, чим поставила під загрозу роботу Ради Європи. У Росії відповіли, що нове рішення щодо внеску РФ у бюджет Ради Європи на 2018 рік залежатиме від того, чи братиме російська делегація повноцінну участь у роботі ПАРЄ.

В МЗС України заявили, що повернення російської делегації в ПАРЄ без виправлення міжнародно-правових порушень суперечить міжнародному праву.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.