Климпуш-Цинцадзе: Угорщина не може повністю заблокувати співпрацю України з НАТО

Вівторок, 3 квітня 2018, 19:48

Віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе наголошує, що Угорщина не може повністю заблокувати співпрацю України з НАТО.

Про це вона розповіла в ефірі Радіо НВ.

За її словами, Угорщина блокує зустрічі Комісії Україна-НАТО на високому рівні, але зустрічі на рівні послів відбуваються.

"На жаль, Угорщина і далі активно блокує проведення засідань комісії Україна-НАТО на рівні міністрів - як міністрів закордонних справ, так і міністрів оборони. І навіть погрожує заблокувати проведення такого засідання на рівні глав держав та урядів під час саміту НАТО, який відбудеться в липні цього року у Брюсселі. Але не блокує проведення засідань комісії на рівні послів", - заявила Климпуш-Цинцадзе.

Вона також зазначила, що Угорщина не може заблокувати всіх напрямків співпраці України з НАТО, які існують в рамках трастових фондів, виконання річної національної програми під егідою комісії Україна-НАТО, роботи різних військових груп підтримки через різні програми, зокрема, Наука заради миру, програми професійного розвитку та інших програм взаємодії України з Альянсом.

Крім того, віце-прем'єр висловила надію, що до липня, коли має відбутися саміт НАТО, Угорщина відмовиться від блокування засідання комісії Україна-НАТО на рівні глав держав і президент Петро Порошенко все-таки зможе взяти в ньому участь.

Нагадаємо, нещодавно міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто пообіцяв заблокувати участь президента Порошенка у саміті НАТО, який відбудеться в Брюсселі у липні 2018 року.

Сійярто також заявив, що Угорщина не підтримає проведення зустрічі міністрів оборони ЄС та України, запланованої на квітень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.