Климпуш-Цинцадзе розповіла в НАТО, як Угорщина "відкриває ящик Пандори"

Четвер, 29 березня 2018, 10:26

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України заявила у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі, що Угорщина "відкриває ящик Пандори", роблячи відносини України і НАТО заручником двосторонніх питань з Києвом.

Про це  Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила під час зустрічі із заступницею генерального секретаря НАТО Роуз Гьоттемюллер, повідомляється на Урядовому порталі.

Зазначається, що під час зустрічі у штаб-кватирі НАТО, сторони також торкнулися питання українсько-угорських відносин та рішення Угорщини про блокування Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів.

"Роблячи відносини України і НАТО заручником двосторонніх питань з Україною, уряд Угорщини відкриває ящик Пандори та створює загрозливий прецедент для майбутньої співпраці Альянсу з партнерами", - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Вона підкреслила, що розробляючи механізми впровадження Закону "Про освіту", українська сторона дотримуватиметься раніше заявлених зобов'язань щодо реалізації рекомендацій Венеційської комісії, а також - відкрита для консультацій з угорською меншиною в Україні та з угорським урядом.

Нагадаємо, нещодавно міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто пообіцяв заблокувати участь президента Порошенка у саміті НАТО, який відбудеться в Брюсселі у липні 2018 року.

Сійярто також заявив, що Угорщина не підтримає проведення зустрічі міністрів оборони ЄС та України, запланованої на квітень.

За його словами, Угорщина готова підтримати проведення згаданих зустрічей, за умови що Україна виконає низку вимог. Зокрема, якщо Київ гарантує, що закон Про освіту не набуде чинності до 2023 року та у нього будуть внесені відчутні зміни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.