Посол РФ похвалився, як Москву підтримують країни Азії, Африки і Латинської Америки

Четвер, 5 квітня 2018, 15:24

Посол Росії в Лондоні Олександр Яковенко розповів про хід засідання Організації із заборони хімічної зброї у середу, на якому організація не підтримала пропозицію Росії про спільне розслідування справи Скрипаля.

Про це Яковенко заявив на прес-конференції в четвер.

За словами Яковенка, Польща, Словаччина, Іспанія, Швейцарія. Британія, США, Австралія, Бельгія, Естонія, Франція, Німеччина, Італія і ще дві країни, які не входять в НАТО, висловились проти пропозиції РФ, тоді як 6 держав проголосували "за" і 17 - утримались.

"Це говорить про те, що ті, хто утримались, були під сильним тиском з боку першої групи, але вони зайняли по справжньому чесну позицію і дистанціювались від позиції західних країн. По суті це 23 країни проти 15", - заявив Яковенко.

"Що цікаво, серед 23 держав – всі держави Латинської Америки, африканського континенту і всі азійські країни, за винятком двох. Так що можете робити висновки самі", - додав російський посол.

Яковенко розкритикував позицію Британії, яку та називає "позицією всього світу".

"Але треба бачити, що наші партнери з Азії, Африки і Латинської Америки не готові асоціювати себе з позицією західних країн і не хочуть з ними бути за одно", - додав дипломат.

Нагадаємо, пропозиція Росії провести спільне розслідування отруєння Сергія Скрипаля та його доньки в Солсбері не отримала підтримки серед країн-членів Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: