Представник уряду Німеччини застеріг від подальших кроків проти РФ через отруєння Скрипаля

Четвер, 5 квітня 2018, 12:33

Спецпредставник уряду Німеччини зі співробітництва з Росією Гернот Ерлер закликав утриматися від подальшої ескалації напруги у відносинах з Росією після отруєння в Солсбері.

Про це він заявив у четвер в ефірі ARD.

За його словами, досі достеменно не доведено, що нервово-паралітична речовина "Новічок", якою отруїли родину Скрипалів, була виготовлена в Росії.

"Ми не знаємо цього. І фахівці цього теж не знають. Ми маємо нещодавнє висловлювання спеціалізованої лабораторії в Портон-Дауні неподалік Солсбері. Глава цієї лабораторії сказав, що точне джерело походження цієї отруйної речовини не встановлене", - заявив Ерлер.

Представник уряду Німеччини стверджує, що необхідно надати докази, які доведуть відповідальність Москви, а до цього варто утриматись від подальшої напруги.

"Я згоден з тим, що тепер абсолютно необхідно запобігти продовженню цієї ескалації… Я думаю, необхідно визнати ризик цієї ескалації, і сказати, що тепер нам потрібна перерва", - додав він.

За його словами, необхідно дочекатися висновків ОЗХЗ щодо інциденту в Солсбері, і лише після цього приймати рішення щодо подальших дій.

Раніше гендиректор ОЗХЗ повідомив, що результати аналізу проб токсичної речовини, якою отруїли Сергія та Юлію Скрипалів, очікуються на початку наступного тижня.

ЗМІ сьогодні повідомили, що британські спецслужби вважають, що змогли вирахувати місце розташування таємної російської лабораторії, де була виготовлена нервово-паралітична речовина "Новічок", якою отруїли Скрипалів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.